Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM LÖVEN UTANFÖR

Jag väcks av ett plaskande porlande ljud. Det är mitt i natten. Kompakt mörker. Jag går upp. Gläntar på persiennen och tittar ut. Regnet öser ned. Hängrännan ovanför sovrumsfönstret har inte blivit rensad på barr och löv. Därav ljudet som väckt mig.

Vinden viner i träden. Löv virvlar i blåsten. Det börjar bli höst, konstaterar jag vemodigt. Höst både i naturen och mitt liv. Jag stänger fönstret för att slippa alla ljud. Kanske kan jag somna om igen. Men tankarna tränger sig på. Virvlar hit och dit. Som löven utanför.

Minnesbilder från barndomen flyter upp. Bilder jag inte vill minnas. Men som ändå för alltid finns kvar. Vem skulle jag varit utan dessa minnen? Jag har alltid undrat. Barnmisshandel, övergrepp, kvinnomisshandel, drogmissbruk, alkoholism, fängelsestraff, cancer, psykisk sjukdom. De står som svarta vålnader i kulissen. Redo att vakna till liv. Träda fram på scenen för att påminna mig om livets avigsidor.

Hösten är en vacker årstid klädd i praktfull färgrikedom. Men också en tid för eftertanke. Bären varandras bördor står det i bibeln. En vacker tanke. Jag har burit mångas. Men har någon burit mina? Att alltid vara den starka, som hjälper och stödjer, kan också vara en börda. Ibland tung att bära.

Plötsligt hör jag tystnaden. Det har slutat regna. Vinden har mojnat. Allt är lugnt. Precis som mina tankar. Som stillnat från det svåra. Det börjar ljusna ute. Dags att tänka goda tankar. Minnas glädje och skratt. Alla vänner och mina älskade barnbarn. Kärleken. Den underbara, vilda, slitstarka. Som lever, andas och längtar. Den gåva jag funnit utan att söka.

 




Prosa (Kortnovell) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-08 17:01



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Så härligt att det finns positivt
och inte bara negativt!
2015-11-09

    ej medlem längre
Fantastisk vändning, bra skrivet,

'De står som svarta vålnader i kulissen. Redo att vakna till liv...

till,

'Det börjar ljusna ute. Dags att tänka goda tankar....
2015-11-09

  Rise Little One
En omfattande reflektion över det hade varit och en positiv slutsats om det goda som livet har bjudit på.
2015-11-09

  Palett
Berörande text om en livsresa från mörker till ljus.
2015-11-08

    ej medlem längre
Läser och blir djupt berörd av ett livsöde som stundtals varit övermäktigt att bära, men du bär din ryggsäck med styrka....du må stundtals varit böjd men aldrig bruten.


2015-11-08

  Onomatoprofet VIP
fint om börda!
2015-11-08

  Marita Ohlquist VIP
En resa från blåst och mörker till stillhet och ljus!
Bra skrivet.
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP