Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postgång med gul brevlåda

Tankar når sällan dit dem
är på väg

dröjer sig kvar

tunt
tunt
blått bläck
på papper

Det är kallt
men på andra sidan
är du varm
där, i våra smutsiga jackor,
springer flickor och pojkar barfota mellan bilarna

då händer det något
tvätten blir liggande

Allrakäraste,
jag klistrar självlysande stjärnor i taket
hoppas att ditt Casablanca också lyser
sagan berättas på vårt språk

för det går att skilja på ord
som är trasiga
från dem som är hela

Du min vän, knycklar näven och
undrar vad vi gör med analfabeter som läser
då bomber och granater färgar himlen så festligt grön
-det är nyårsafton på din balkong varje kväll

Vi leker att vi kan älska hela livet
från den här punkten in i evigheten
fast flygplan på jorden går från A till B
och aldrig kommer längre än atmosfären

nog viskar mina grannar
som en skock haltande svenska tigrar
om hur tågen flyr och korsar havet
vid Atlas fötter

jag möter era blickar över klotets axel
Ni som ser

De vi inte kan




Fri vers (Fri form) av Canton
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-07 22:42



Bookmark and Share


  aol
Mycket bra skaldat,
2015-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Canton
Canton