Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKENET BEDRAR - limerick

En anständig fin dam på Östermalm

sminkad och lyft, med hår som halm

dejtade en tjusig greve

erbjöds se porrfilm på teve

skrek halleluja och sjöng en psalm

 




Bunden vers (Limerick) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-11-09 16:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det blev en konstig blandning... passande överskrift till denna limerick...
2015-11-11

  Lars Hedlin
Att låta andra vara precis som de är utan hån och spe är det största man kan ge i gåva...Tack för dina fina alster och för att du skriver öppet och ärligt Kram fån mig :)
2015-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag föreskriver dig inte vad du ska skriva.
Men vad jag lagt märke till under årens lopp är att det alltid är kristna som ska hånas och vara måltavla för allehanda spydigheter och angrepp.
En buddhist skulle säkert också vara otänkbar. Dalai Lama ses ju som ett slags halvgud, ungefär som "moder" Teresa eller rasisten Gandhi.

2015-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Visst kan man prisa en film på det sättet! Det beror väl på hur man tänker. Nu ville jag sätta fingret på ironi och dubbelmoral. Det är en limerick. Inte ett inlägg i en debatt om religion, av vilket slag det vara må. Varför skulle jag skriva om muslimer? Visst skulle jag våga om jag ville. Men jag vill inte. Jag skriver utan att be om lov.

2015-11-10

  Larz Gustafsson VIP
Man kan inte prisa en film på det sättet.
Är man kristen prisar man Gud.
Pornografi är en styggelse och synd.
Och varför skulle det vara just en kristen dam?
Du skulle aldrig ha vågat skriva om en muslim.
2015-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Larz, du ser tydligen inte att detta är ironi och dubbelmoral det handlar om. Jag har inte påstått att kristen tro är en typisk östermalmsk företeelse. Alla får ha sin tro. Det respekterar jag. Damen i min text kanske prisade filmen, som var en ny upplevelse för henne?
2015-11-10

  Larz Gustafsson VIP
Vad har porrfilm med halleluja och psalmsång att göra?
Och menar du att kristen tro skulle vara något som är en typisk östermalmsk företeelse?
Själv tillhör jag trasproletariatet och är kristen.
Det är uppenbart att du är ANTI-kristen.
Jag kommer nu att sluta läsa det du skriver.
2015-11-09

  Marianne Räf
Du har kul humor, - jag fick mig ett
gott skratt åt limericken med sina raljanta rim!
2015-11-09

  Bo Himmelsbåge
Festlig limerick!
Hon verkar sitta
på anständigheten...
precis som många av oss
andra...!
Hoppas att de hade kul!
2015-11-09

    ej medlem längre
Hon kanske inte var så anständig....
2015-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Besvikna båda två tror jag.
Bra skrivet.
2015-11-09

  M.Eta
Vad väl inte vad greven väntat sig kanske? Rolig!
2015-11-09

    ej medlem längre
Ja, halleluja å psalmer är bättre!
2015-11-09

    Dan Myrbeck
Jaa..., också en reaktion!
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP