Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam och övergiven






Under sin glans dagar hade han många vänner
kärlek, värme och gemenskap

glansen falnade

när han låg för döden kunde han inte ta farväl
hade ingen att säga det till

längtade efter
kärlek, värme och gemenskap




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-11-10 08:47



Bookmark and Share


  Braindamage
Sorgligt men vackert på något sätt... Utöver det måste jag även medge att Roy Andersson dök upp på näthinnan. Lite oklart varför. Men jag antar att han hade kunnat göra mycket med ett sånt här litet manus! :)
2015-11-15

    ej medlem längre
Lilla Karma, alltid där.
2015-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Finns nog många sådana...sorgligt...
2015-11-11

  Lars Hedlin
berör det inre
2015-11-11

  Junia VIP
Sorgligt
2015-11-11

    Birgersdotter VIP
Sorgligt
2015-11-10

  M.Eta
Sorglig text om ensamhet. Man vill verkligen inte bli sist kvar.
2015-11-10

  aol
Så är den dolda baksidan så mycket ensamhet så sorgligt hjärtat gråter,
2015-11-10

  Sommarina VIP
sådan ensamhet, sorgligt och vanligt...
2015-11-10

  ULJO
Fint berört om en tragisk verklighet
2015-11-10

  Gunnel Eriksson VIP
Tragiskt men inte ovanligt.
Det glesnar runt en, när man blir
äldre. Bra skildrat.
2015-11-10

    Dan Myrbeck
Mycket tråkigt livs- och dödsöde.

Så blir det ju tyvärr för den som har oturen att bli sist kvar.
2015-11-10

  Teresia Ridell
Starkt berörande..
2015-11-10

  Anya VIP
Jag har precis anmält mig att gå och hälsa på någon ensam äldre människa. Jag anmälde mig via kyrkan där jag jobbar med nyanlända. Tror det är fler som har energi att hjälpa till??? tror det behövs mer ideellt arbete i Sverige om vi ska få det att fungera. Den offentliga sektorn fixar inte det medmänskliga idag, de har nog med det praktiska. Så uppmanar fler...anmäl dig och jobba som volontär!!!
2015-11-10

  Rise Little One
Så är det oftast i alla kulturer skulle jag tro!
2015-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sorgligt! Man ska vårda sina vänner. Men blir man tillräckligt gammal, kanske inga finns kvar.
2015-11-10

  Eva Helene VIP
Ja, så är det tyvärr alltför ofta. Du sätter fingret på en sorglig sanning.
2015-11-10

  StinaJ VIP
Sorgligt och vemodigt. Att behöva lämna jordelivet ensam känns så traiskt.
2015-11-10

    ej medlem längre
Ord som lämnat många tankar i sina spår....
2015-11-10

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr en sanning för allt för många
Kramar
2015-11-10

  louisegirl
Berörande fint skrivet
2015-11-10

  Marianne Räf
Det där är nog tyvärr vanligare, än
vad man kan tro. Inför döden är
vi ensamma ...
2015-11-10

  Magdalena Eriksson VIP
när han låg för döden kunde han inte ta farväl
hugger hårt och verkligt i min egen rädsla för döden
känns otäckt sant
2015-11-10

  Maud Louise
Sorgligt - tankvärda ord! Vårda vänskapen nu - sedan kan snart bli försent
2015-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP