Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Metod inhämtad från en av mina poet-vänner, Minkki


Rensa rosten ur orden

Rensa rosten ur orden

Med ett gnissel går man igång igen

Mal sönder meningarna

och stöt dem i mortel

Böj alla verb tills de kroknar

i sina konjugationer

Sätt punkt för alla ändlösa konversationer

Motverka vardagsslitaget

och bygg upp nya berättelsebågar

Amor, Bacchus och mormor samsas i korridorerna

som leder till de sköna Musernas omklädningsrum

Föreställningen sätts upp och spelas

Gång på gång

Vi är både skådespelare och publik på en och samma gång

Så rensa rosten ur orden

De bär våra själars djup

De får oss att brista ut

i både tårar och skratt

Med ett gnissel går man igång igen




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-10 10:56



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Oj kära söta, vilken bra bild (!!!) och vilket varmt skratt jag fick när jag läste din text efter en lite rostig och gnisslig dag. Som om Du visste, utan att veta. Gnissloms och puffoms på varandra, kära poeter vad än ni heter! (Gnissliga nödrim tillåtna när de riktiga kilat in i gömman;)
2015-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström