Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sidensvansarna





Om pinviner
i Sydpolen
och om hemlösa
i Stockholm

Och om naturen
som är en väderkarta
och broschyr med solstolar

Eller politiska lösningar
så att tidlinjen på Facebook
brakar samman

mellan ensamma människor
som brakar ihop
i ett våldsamt gräl

så att varenda droppe liv
fylls av förakt och hat

Om människor
som föddes trygga
och om människor som söker efter den

eller om det någonsin kommer bli
bättre än så här

Om sidenssvansars
v-struktur över havsytan
och om burfåglar i höghus

Och om samhället
som är dokusåpa
och en bibel
med historier

Vet pinvinerna ingenting om




Prosa av Lars Gullberg
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-12 22:39



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Så himla bra ordat!
2015-11-15

  Gunwale VIP
Bättre kan det inte bli för en pingvin!

2015-11-13

  Nanna X
Härligt. Those lovely birds :-)
2015-11-13

  Carola Bouvin
Gillar! applåderar!
2015-11-12

    frun
Paulusbreven var mycket mer
än dystra.
2015-11-12

  överlevaren VIP
Om kan vara så mycket som vi inte vet om....
Gillar, det sätter griller i mitt huvud!
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg