Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR NATTEN FALLER UTANFÖR

 

Får jag sova hos dig

i trygga famnen ?

 

lugnas av dina hjärtslag

mot min darrande själ

 

dina händer som stryker

orosmoln från min panna

 

dina kyssar som för alltid

förseglar vår kärlekspakt

 

när natten faller utanför

mörk och sammetsmjuk

 

medan du tyst nynnar

en vaggvisa för barnet i mig

 

och sömnen hämtar oron

och för den till trygghet

 

Får jag sova hos dig ?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-11-13 17:18



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Underbart vackert!
2015-11-16

  Lars Hedlin
En fin text
2015-11-16

  Heikki Hellman
Då natten faller hoppas att din älskande trygga famn vore nära…värst vore ensamhet, kärlek är räddande ängel!
2015-11-15

  Rise Little One
Vem har hjärtat att säga nej till denna kärleksbön...
2015-11-14

    ej medlem längre
Underbart fint skrivet om behovet av närhet och varandra..
2015-11-14

    ej medlem längre
En önskan om trygghet, så fint du skriver.
2015-11-14

  Tobias Haglund
Passande dikt, en hemskt natt som denna! Paris 13 november 2015.
2015-11-13

  M.Eta
Underbar text!
2015-11-13

  Amari
Vi har nog alla ett litet barn inom oss som ibland behöver få känna lite trygghet och tröst, nära någons varma bröst.
2015-11-13

  Marianne Räf
En fin Kärleksbön !
2015-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert om denna fina önskan...
2015-11-13

  ULJO
Ljuvligt vackert
2015-11-13

  Palett
Underbart vacker text !
2015-11-13

    ej medlem längre
En oerhört vacker och ömsint begäran
2015-11-13

    ej medlem längre
En ljuvlig dikt där det lilla barnet inom får tröst och trygghet av den vuxna som ser och skyddar.
2015-11-13

    Dan Myrbeck
Fin!
2015-11-13

  Blomma-Stjärna VIP
så vackert - hoppas diktjaget får ja till sin vädjan!
2015-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Underbar poesi att läsa och njuta av!
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP