Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur man förintar sig själv


Inte mitt fel
Inte hans fel
Han är bara trött
Då blir det så
Att han inte riktigt kan kontrollera humöret

Då blir det så
Att minsta misstag
Som att missuppfatta ett ord
Att måsta fråga "förlåt, vad sa du?"
Är att passera gränsen

Hårda ord
Höjd röst
Armar i kors
Iskalla blickar

Jag tar emot
Sänker rösten
Vaktar mina ord
Vaktar mina rörelser
Säger: "Ta hand om dig" när han går
Får ett muttrande tillbaka

Sjunker ihop när dörren slagit igen
Undrar hur jag orkar leva så
Tänker att, det finns inget annat sätt
Aldrig kan jag låta mig själv betyda mest

Jag skickar ett sms
Ett hjärta
Ett "jag älskar dig"
Känner sista gnistan av självrespekt
slockna




Fri vers av Sottärna
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-16 07:57



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
du är värd så mycket mer, du är värd att sättas främst, att betyda mest

att behandlas med respekt, för din heliga entitet.
2015-12-18

  Amari
Klart man ibland behöver låta sig själv betyda mest, alltså ta hand om sig. Annars utplånar man sig, och det får man inte göra, man är värd mer än så.
I detta fall är "man" alltså ett "du".
Kanske dags för en liten revolution...
2015-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om mångas verklighet!

2015-11-16

  StinaJ VIP
Blir berörd. Hoppas det löser sig
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Sottärna