Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAKTEN OCH HÄRLIGHETEN

 

Himlen fäller tårar

av sorg och förtvivlan

 

för skådespel

med grym regissör

 

bomber som faller

och förstör

 

människor som

varandra förgör

 

läser bibel och koran

utan i hjärtat gehör

 

orden tysta tomma

tämjda av cirkusdomptör

 

makten vill segra

smutsiga pengar förför




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-20 17:07



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Kanontext! Ett skådespel som får maktens ekonomiska hjul att snurra. Applåder!
2015-11-23

  Lars Hedlin
INIKTSHET!
2015-11-23

  Kozo
Så sant.
2015-11-22

  Marianne Räf
Jättebra skaldat å rimmat ! Sparar !
2015-11-21

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, så ser världen ut just nu...tragiskt...
2015-11-20

  M.Eta
Är skillnaden på Allah och Gud att den ene vill förgöra och den andre älska alla eller? Förstår mig inte på religion eller vad det nu är för något.Det måste vara deras tjänare på jorden som missförstått det hela.
2015-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet.
Det är många aktörer på våldets och maktens scen.
2015-11-20

    Dan Myrbeck
Ja, man kan läsa sönder såväl bibeln som koranen, men det spelar ingen roll, om man inte är en god människa.
2015-11-20

    ej medlem längre
Värden just nu i ett nötskal.
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP