Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den evige soldaten

 

 

Jag mötte krigets alla vedermödor

kände djävulens tusende brännande pilar

tränga in i kroppen.

 

Döden skulle varit en befrielse

men jag levde och kroppen smärtande

ända in i tarmarna 

som brände som helvetets eldar.

 

Lik runt omkring som snabbt torkade ihop

av den brännande solen.

 

Sedan föras ner i skyttegravens botten

av det piskande regnet till oidentifierad massa.

 

Tänk om jag kunde segla med vinden ovanför kriget

som en osalig ande 

förbannade alla krig jag tvingas vara med i.

 

Död i krig efter krig men levande

som en vandrande vålnad 

ända sedan såret i sidan på Honom.

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-20 21:25



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
starka rader om krigets fruktansvärda konsekvenser.
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP