Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det som inte fick hända men hände.


POJKEN SOM VÄGRADE FLY (Om John Hron)

Pojken var fjorton, han var full av liv, han var glad
Han tog med sig sin vän för att tälta, denna ohyggliga dag
Nere på stranden fylldes luften av vänskap, av sång och musik
Ingen av pojkarna hörde varningens iskalla skrik

Plötsligt kom döden i form av ett gäng
Fyra förvirrade killar som bestämt sig för att ta sig en sväng
Alkoholsdis och ilska fyllde deras renrakade skallar
Hat och Död var namnet på demonerna som denna kväll kallar

En började sparka, en annan fortsatte slå
Varför inte, dom hatade ju pojken så
Men hans enda brott var helt enkelt den
Pojken skulle aldrig acceptera nazismen

Pojken slängdes i vattnet och simmade ut
Försökte fly från dom som ville att hans liv skulle ta slut
Men demonerna hade en order som pojken måste lyda
Kom tillbaka, annars ska vi få din väns blod att flyta

Den livrädda pojken hade inget val
Han kunde inte tillåta att dom hans väns liv stal
Så han vände tillbaka mot sin slutgiltiga dom
Hoppet var kvar hos pojken, så oskuldsfull och from

Uppe på land möttes han av lögner och svek
Du tror du kommer undan, var det någon som skrek
Till slut blev allt svart, hans liv stod inte emot
Den iskalla famn han erbjöds av Död och av Hot

Minns vi eller glömmer vi så fort orden tagit slut
Än hörs vattnet i mörkret där döden med pojken simmade ut
En livlös kropp och sagan går mot sitt slut
Vad är meningen med det här, hur ska man kunna stå ut

Men hoppet finns kvar, för pojken vi minns
Han är de räddas hjälte, den bästa som finns
Så lyser solen upp mörkret, vi ser dagen gry
Här är min hyllning till pojken som vägrade fly




Fri vers av Chriztian Wennersten
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-22 02:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Gripande läsning!
Om pojken som ville
Leva men inte fick det.
Din Dikt är en verbal
Hyllnings staty
Till Livskänslan!
Innerligt Tack för det!
2015-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Chriztian Wennersten
Chriztian Wennersten