Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKJUTNA ORD SOM TISTLAR

 

Du och jag

har en egen värld

 

där ljuset blommar

trots mörkertid och våld

 

ord faller i glädjebukett

som vårens tulpaner

 

liljors oskuldsvita

eggande passionsdoft

 

röda rosors heta viskningar

över hudens känslighet

 

utanför en annan värld

fattig, hård och kall

 

skjutna ord som tistlar

svingad piska över anden




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-11-24 17:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...jag önskar en värld i fred och frihet...
2015-11-24

  M.Eta
Är nog en drömvärld för alla så som man vill ha det. Fint förmedlat!
2015-11-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om skilda världar!
2015-11-24

    ej medlem längre
En väldigt fin och varm text om hur det borde vara men där verkligheten dyker upp mot slutet..
2015-11-24

    ej medlem längre
Orden vaggar mig långsamt till ro och trygghet.
2015-11-24

  Hon kallar sig poet VIP
En vacker värld
2015-11-24

  Magdalena Eriksson VIP
fint från hjärtat
jag lugnar min pansarvagn något...
2015-11-24

    Dan Myrbeck
En sådan värld
är var och en värd.
2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP