Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håhåjaja började på denna för någon vecka sedan...


En hel vätte i en halvvettig western

 I en enkel liten koja under den största granen i den tätaste av skogar bor en liten grå vätte. Men nu ska denna saga inte handla om honom så därför börjar vi om.

I ett grått litet skjul i den sandigaste av öknar bor en liten grå westernvätte. Hans namn är Brätten bara för att hans hatt har ett brett brätte. Brätten bor med sin get Get along och sin hund Houndred samt några yra hönor utan namn. En morgon när solen surrade litet högre än vanligt och log litet mer än vänligt från ovan vaknade Brätten av ett förfärligt oväsen utanför sitt skeva skjul. Där utanför i en Cheva gul satt Skryt, Skrän och Skrön Vätten. Han, eller de egentligen, var något så ovanligt som en siamesisk Trilling med en kropp och tre huvuden. Och precis som bröder gör försökte de hela tiden överträffa den andra och tredje. Inte lätt att ha en kropp att samsas om! 

-Gul Jul i ditt skjul! skrek Skrän och tutade med hornet, Singel Belly på repeat, som en påminnelse om det ljuva singellivet...och OK: en mage, fast tre munnar att mätta, så frågan om singel står fortfarande skrivet i gruset. 

-Kom ut Brätten, ska jag berätta en fantastisk faktisk händelse jag varit med om! ropade Skrön

-Äh, jag är helt klart den snyggaste och vettigaste av mina vättebröder! skröt Skryt högljutt åt vemhelst som ville höra

Den rödpälsade Houndred satt vid det här laget och ylade upp sig en ton rödare i färgen av allt tumultet på morgonkvisten på farstukvisten

och Get Along ville inte alls vara med så hon försvann med ett brak och ett bräk rätt ut i öknen och frukostmjölken tog hon med sig. Som tur var hade de fyra yra hönorna lagt ägg 

 




Prosa (Fabel/Saga) av prima donna
Läst 277 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-10 23:06



Bookmark and Share


  Nanna X
Helgjutet galet roligt!
2015-12-13

  Stefan Albrektsson
Älskar inledningen och tvärvändningen - kaxigt!! Tootin' the horn och köra Singel Belly på repeat är nog receptet på ett lyckat julfirande på savannen. Härligt lekfulla allusioner dragna snabbare än Lucky Luke drar en tändsticka mot stövelklacken!
2015-12-13

  axveronika
Helstollig skulle jag ju säga - kul läsning, ser fram emot fortsättningen, blir det ett avsnitt i veckan?
2015-12-13

  aol
Ler tack för en rolig stund,
2015-12-11

    Bo Malte
en helvättes bra historia....
2015-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Lyfter på mitt brätte för din berättelses alla välskruvade detaljer...! Gets 100 points from swedish jury, och hade fått två hundar ifall intrigen sytts ihop mer tätt. Ett extra intressant uppslag : om man skulle ta och bli en siamesisk trilling...?
2015-12-11

  Nanna X
Så underbart att du diktar vidare i vätte-genren! Lite påskkalender där, med äggen?
2015-12-10

  ULJO
Tack för den trevliga berättelsen
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

prima donna