Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandkorn

I tidernas begynnelse när tiden inte räknades i tick och tackljud

Knappt ens ackljud

Sackade den varken eller galopperade ej heller

Tiden var ett sandkorn eller flera 

men utan ett glas att rinna mellan

Tidlös var Tiden

inte ursinnigt riden

Inte heller-Ursäkta vad är uret, månaden och året?

Tidens sandkorn började så rinna

snabbare och fortare inuti glasets kurviga kropp

Det var aldrig någon som sa -stopp!

Guldet blev till sand

som uppmättes i jämna högar

Sekundrar, minutrar, veckodagar

Fastnade vi i kvicksanden 

längtande efter

den varma sandstranden med oräkningsbara korn

 

 

 




Fri vers av prima donna
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-25 20:31



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
De underbara sandkornen hedras som sig bör!
2015-12-14

  Nanna X
Tack för perfekta bilder till dina luck-dikter, de bidrar till historien, skapar nya idéer!
2015-12-03

  Lars Hedlin
Mycket bra :) kram
2015-11-26

  Nanna X
Oändlig dikt :-)
2015-11-25
  > Nästa text
< Föregående

prima donna