Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns prinsessa .

Nu är du här du vinterns prinsessa.
Du kyler vår mark och vårt hav.
Du sänder bort blomstrande ängar och värmen som solen oss gav.
Du kommer med is och med kyla.
Gör rimfrost på tallar och hus.
Du håller upp handen och sänder oss snö,du gör vårat land vackert ljus.
Visst är det vackert med snöns alla flingor,men jag längtar ändå till vår.
När bonden får skörda och gräset är grönt, och fåglarna sjunga får.
Så stanna ej länge du vinterns prinsessa, far norrut vid årsskiftets slut.
Så jag vet att det vänder och solen blir varm, och våren får göra debut.




Fri vers (Fri form) av majsis
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-29 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

majsis