Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst i folkvandringens tid

Nu stänger vi vår gräns
vår öppenhet är skrotad
Det skaver och det bränns
när välfärden är hotad

Ministrarna på rad:
våra krafter är nu slut
Och en av dem är glad
- nu åker några ut!

Det finns inte mer rum
tillbaka får de vända
Jag förvånas, står här stum
- har inte sett en enda

"Stolthet" ropen skalla
som om vi vore hjältar
Men när nätterna blir kalla
är det inte vi som tältar

Nu stänger vi vår gräns
vårt samvete är rent
Men vem begriper hur det känns
att komma en dag för sent




Bunden vers (Rim) av Verba Volant
Läst 173 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-30 10:04



Bookmark and Share


    Rummet
Sista meningen...kändes. Bra !
2015-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Verba Volant