Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt kapitel

Jag borde förklara mig.

Det är nytt nu.
Vad?
Allting.
Är allting nytt?
Precis så.

Ett tomt blad. Träden står nakna utanför fönstret.

Ett nytt kapitel. Det känns i hela kroppen. Det nya. Som ett vårrus sprider det sig ut i min kropp, ut i fingertopparna när hjärnan beordrar mina händer till att skriva ner mina tankar.

STOPP!
Du skriver för fort. Jag hinner inte tänka.
Förlåt. Jag hinner knappt med själv. Vad hände?

År känns som dagar, hur gammal är jag?
Vad hände med min ungdom, när är jag klar?

Det ryser i min kropp.
Vad skulle de tro om mig?
Vad vet någon verkligen om mig?
Sluta nu.
Du är på väg åt fel håll.
Just det.
Ett nytt kapitel.

Jag har en mening med livet nu. Jag tillåter mig själv att vara lycklig nu. Jag ska inte låta mörkret ta över längre. Ett nytt kapitel.. ett nytt.. kapitel till. Igen. Hur många gånger till?




Fri vers (Fri form) av ettnyttkapitel
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-30 19:54



Bookmark and Share


  rondell
det nya kapitlet kanske varar för evigt!
:)
2015-12-13
  > Nästa text
< Föregående

ettnyttkapitel