Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2014


Vad jag tänker på

Älskling, snälla förklara hur det fungerar
Du vet att jag bara ligger här och funderar
På allt i världen och min plats i den
Kan inte sluta och det blir bara mer sen
Sömnlösa nätter med kalla kårar
Jag tycker att alla beter sig som dårar

Politik är bara tomma ord
På våra gator bara fler mord
Systemet har verkligen gått i kras
Att inte folk reagerar på allt knas
Älskling, varför är det såhär?
Varför tar vi inte av historien och lär?

För eliten sitter ovanför och skiter
Och vi står under och till döds oss sliter
Men människan ska inte vara en maskin
Inte behöva stjäla och bete sig som ett svin
Älskling, hon ska vara fri och lycklig
Så varför har vi låtit vår värld bli så smutsig?

Kan hon inte lossa sina bojor och börja se
Att det som händer nu inte får fortsätta att ske
Kan hon inte resa sig och börja slåss
Innan våran värld går under under oss
Älskling, detta är vad jag ligger och tänker på
Och en vacker dag hoppas jag det faktiskt blir så




Bunden vers av QuIzTiD
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-02 17:57



Bookmark and Share


  Daniela I
Stark dikt, fint skrivet!
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

QuIzTiD
QuIzTiD