Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå referenser i denna text: Det är 100 år sedan Frank Sinatra föddes. He did it his way...


Läs inte det här (det angår dig inte)

Läs inte det här

Det angår dig inte

Det skrivs för mycket

nu för tiden

 

I och för

men SÄG inget mer!

Det finns för många meningar

och röslyckta sitarer Vindaloo

 

San Francisco Bay och Mombay

Nanbröd och fortune cookies

My Way

 

Con Gas

Sin Gas

Con Atra

Sin Atra

 

Jag ska vara Frank med dig

och be dig kontemplera

att the end is near

och att du framför dig ser

den slutgiltiga gardinen

dras ner

 

En massa gardiner dras ner

när föreställningarna ger vika

är över and out

 

och ljuset tänds i salongen

Exit-skyltarna sitter där de alltid suttit

men alla andra reser sig och går

lämnar

kulturmättade och avsvanade

hummande som Rimskij-Korsakovhumlor

 

Spänn sångremmen

och klicka Like i ditt inre

antalet räknas

Kvaliteten är konsumerad

och ska smältas




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 610 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-03 00:06



Bookmark and Share


  Kim VIP
Älskar denna! Men funderar om det finns någon röslykta att köpa eller kan det var lösryckta du har inom dig när du skriver??
2016-01-01

  Minkki VIP
och jag läste :) :)
smälter...
2015-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström