Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vägen genom mörkret


TA DET SONETT MED KULTUREN

Idag finns det mesta med i kulturen,

som idrott, litteratur och musik

och Youtube, religion och politik.

Måhända det som skiljer från djuren.

 

För framgång krävs mer än rena turen.

Det gäller att fängsla en köpstark publik,

förföra, locka med lämplig taktik,

och värsta konkurrent är bara naturen.

 

Idag verkar alla blogga och twittra.

Det laddas upp både lättsamt och tungt.

Kultur kan vara det bästa du hittat.

 

Den håller ditt hjärta och sinne ungt.

Viralt kan den tydligen också smitta

men gör dig immun mot reklam-TV:s strunt.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-03 06:32



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Aktuellt, och oerhört träffande. I varje fall enligt mig. Själv finner jag det svårt att alstra dem, med jag beundrar de som kan skriva sonetter; Shakespeare en av dem.

Lyssnar, tar till mig, och tackar
2015-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP