Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Texten tvekade

Texten tvekade

Under taken

kastade de sig blundande med dundrande hjärtan

han var en man bara så till den grad att han var en pojke besatt
av att vara en kvinnokropp.
bara så till den grad
att han led av sin kropps fattigdom

och naturen skar sitt blinda bäcken genom själen.

de förstod inte mycket av sin lycka
de ville inte ens kännas vid den
de ville vidare utan att ha anlänt
de var liksom de andra
bara lite mera rädda klarsynta
;
och i ett språng
var de redan skilda från det som ledde dem dit.
ingenting gick längre att begripa.
de förde inte längre någons talan.
världen upphörde att ropa
på deras hjälp
bortom varje räddning
stannade de i sängen.









Fri vers av Erik_Hultin
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-05 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik_Hultin