Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två ljus

 

Skymning i köket

Två ljus

väldoftande kaffe

hembakt bröd

Våra händer möts

på bordet

Din blick

över koppen

lätt beslöjad

möter min

Ljusen är tända

 

Det är vi

som är ljusen

 

© Kjell Åhsberg

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 284 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-06 08:22



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Länge leve kärleken och dess förmåga att ge och ta emot. Texten sjunger värme.
2015-12-08

  Bo Himmelsbåge
Härlig kärleksdikt...
där de levande ljusen är ni själva...
mycket lovande inledning av Julhögtiden snart!
2015-12-07

    sajo
En sådan sann kärlek. Så härligt att läsa denna text. Man blir varm inombords när man läser denna text.
2015-12-07

  Ljusletaren
Så kärleksömt skrivet!
Förstår att din goa hustru ler och ler liksom du/ kram
2015-12-07

    ej medlem längre
Jag bara älskar den här dikten. Det finns mycket att läsa mellan raderna!
2015-12-06

  Trädskugga
Perfekt komposition,
lyfter på hatten!
2015-12-06

  Chawa VIP
Fint och mycket kärleksfullt mellan två och passande denna andra advent!
2015-12-06

  Respons VIP
En stiliserad kärleksdikt som rymmer så mycket!
2015-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg