Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att åka spårvagn utan spårvagnskort är stress.


Västtrafik

Sitter längst fram på sjuan
i en fullsatt spårvagn
Kikar efter mister kontrollant
En stund senare mitt i mitt drömland
"Kan jag be om att få se biljetten? Unge man"
Vaknar till i ett "Oh Shit Fan"
Säger "Jag ska gå av här nu, Jalla Bye"
Håller fast en, och ger dig en "Fine"
Man skriker "Vill inte ha den, snälla låt mig gå"
Går av med en böter i fickan, kan inte förstå
Tankarna någon annanstans, tankarna i det blå
Promenerar mellan Nordstan och backa, över bron
Tur att det är fint väder och sol
En lugn dag att låta bli att åka Västtrafik
Stannar mitt på bron, ögar över G'B'G - city
känner en viss Västkust eufori
När man kan se från ett annat perspektiv
Älskade stad, konsekvensen att åka fast
Är en fyrsiffrig subtraktion på min bank
Men en nice promenad som kommer nice till hands
En view över mitt land,
en nation med en multikulturell hamn
Här vi landa, med pass och ett id som är falskt
Älskade verklighet, älskar med dig tills du faller plask
Fatta att meningen med frihet är att vara U- man(n)
Ta sitt straff och vinna vinsten, livet är tamam
Älskade frihet, för kvinna som han
till flicka från pojk, spelar ingen roll
Slippa kontrollant kontroll
Fria kort till fria händer, friheten när den är som rock'n'roll
Västtrafik, ge en person som har noll
Mer än en subtraktion, ge en addition
Låt mig räkna med dig, som du kan räkna med oss




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 392 gånger
Publicerad 2015-12-07 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael