Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid en taggtrådsgräns vid brostängning





det är en
jävla kort bit kvar,
inga hundra år
och inga höga byggnader fram.




men din lena hand
mot en kall kind




vid en taggtrådsgräns vid brostängning
att gå hem som.



Det är så vi viskar
vinden till varandra.
När sånger gråter
och livet pressas ihop.



hela jorden värker,
bara ligga nära invid någon



så blir nog nästa morron också ett liv.



Då vi fortsätta gå mot nästa land,
när vi springa över nästa skepp
nästa eld som sliter skuggor isär,



dessa barn verkligen glider i natten,
de glider allt längre ut,



De stryker som lena händer
mot en kall kind vid en taggtrådsgräns
vid brostängning att gå hem som




Prosa av Lars Gullberg
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-07 16:06



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Taggtråden viras runt min själ och river mitt hjärta...
2015-12-07

  Nanna X
Lite Die Mauer-stämning, fast i mjukare ton...
2015-12-07

    ej medlem längre
Fin berörande text.
Mvh annokas
2015-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg