Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blått gräs? Ja, det stämmer.


Bluegrass country

 

Forested mountains

deep valleys

winding roads

creeks and rivers

 

Coal district in

the southeast

Trucks are struggling

up steep grades

 

Railroads along

riverbanks

Long heavy trains

with lots of diesels

are roaring

through the valleys

 

Up north

bluegreen grass

 

Horses and racetracks

everywhere

Morgans, Painteds

Appaloosas, Quarters

and so on

 

If you like

bluegrass and country

Kentucky is the place

 

Moonshine?

It’s up to you

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-08 20:44



Bookmark and Share


  ULJO
Musiken och atmosfären kring bluegrass är helt underbar. Fin text
2015-12-10

  Chawa VIP
Jag läser en vackert målad tavla i blåa toner, och se där - anar jag inte lite månsken också...jo... Snyggt!
2015-12-09

  Bo Himmelsbåge
Blått gräs...?! Det får mig att längta efter blåsippor! Men nu mitt i mörka vintern, är det långt dit, även om temperaturen är 8 grader varmt på dagen, här i Skåne!
Annars en fin dikt om en häftig delstat, Kentucky, i USA. Förstår att Du längtar dit denna årstid!
2015-12-09

  Ljusletaren
Fint ordat om något som du minns med sann glädje/ kram
2015-12-09

  Respons VIP
Det känns som att du längtar till ett annat land och en annan årstid...
2015-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg