Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDENS MAKT

 

Under ytan pilar

hungriga akvariefiskar

tuggar oroliga tankar

 

smakar gårdagens ord

granskar dem noggrant

spottar ut de grymma

 

Varför sa jag så?

 

elaka ord skjuter prick

med avfyrad pistol

kan ge skador för livet

 

Varför sa jag så?

 

idag njuter jag långsamt

dina värmande ord

med slutna ögon

 

Tack för vad du sa!

 

dina ord läker hjärtats

längtan och sorgkanter 

själens mörka oro

 

Tack för vad du sa!

 

att du såg sanningen

bakom obetänksamma ord

som föll av tvivel

 

Tack för din kärlek!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-12-10 17:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2015-12-16

  Maria Sundelin VIP
Fint och bra fångat
Kramar
2015-12-14

  Marianne Räf
Intressant om ord och deras makt.
Ja, de kan vara både projektiler och balsam. Kan såra å stötta.. Bra!
2015-12-10

  ULJO
Ordens makt är väl det bästa man kan ha och ingen kan stoppa det man vill uttrycka. Bra jobbat
2015-12-10

  M.Eta
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man tar till orda. Fin text.
2015-12-10

    ej medlem längre
Så befriande vackert..
2015-12-10

    ej medlem längre
Ord har makt...på gott och på ont.
2015-12-10

    Dan Myrbeck
Bra att du tar till
orda om ord!
2015-12-10

  Onomatoprofet VIP
Ja Ordet är det vassaste vapnet och bästa läkemedlet
2015-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ordens förmåga att trycka ner eller att lyfta upp!
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP