Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden


Finns tystnaden
hur är den skapt

Är den en vind
eller är den en vägg

Den kan vara allt.
Om den får sova

när ett tåg
bryter genom morrondimman
mellan bergen i soluppgången

när någon vaknar
efter tio timmars sömn

och letar efter sina glasögon,
springer runt och hittar dom

bakom en blomkruka

Invid ett fönster
på glänt där

de första bussarna väntas anlända
på den tid de ska

medan människor
avvaktar i sin tysthet

Innanför hörs hjärtslag
på låg volym,

nästan vibrerar.

Som en motor på tomgång
ännu en dag




Prosa av Lars Gullberg
Läst 224 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-12 14:23



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Shhhh....rita inte så högt
2015-12-20

  jimmy johansson
Stenciler.
2015-12-19

  axveronika
Åh! den där var ju bara så vacker i sin blandning mellan långt borta och nära, detaljer och stora drag!
2015-12-16

  Katinka VIP
En vacker och finkänslig skildring av en helt vanlig vardagsmorgon, tänkte jag mig.
2015-12-14

  i af apa
oy, den här gillar jag verkligen!
tar & märker den,
du..
2015-12-13

  Nanna X
Tystnaden finns, absolut. En viktig del av verkligheten.
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg