Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten säger upp sig

 

Jag kände en gång en man 

som avskydde julen

 

En man som så snabbt han kunde

skyndade sig att städa undan den

 

In med den bara, snabbt och hafsigt

långt in i alla gömslen och vrår

 

Långt bort ifrån sådant som kan göra

att han ska komma ihåg

 

Att han en gång var

att han en gång fanns

 

Jag såg den mannens innersta rum 

en gång när han blottade sina  känslor 

 

Instängda, bortglömda

och förbjudna att få finnas till

 

När jag såg dem så ville jag visa honom 

en riktigt levande känsla

 

Jag kommer ihåg den mannen väl

hur han en gång var en stark atlet

 

En man som älskade sin kvinna

en gång för länge sedan

 

Innan allt vände och

allt blev annorlunda

 

Och han blev mannen  som en gång varit

och blev ingen

 

Kunde inte julen få vara någonting

som längre fick finnas kvar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-15 11:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas .....
2015-12-16

  M M Mannheim VIP
När en tomte säger upp sig kommer det genast en ny! Det är bara att åka till Tomteboda i Solna att hämta en ny.

Glöm allt om Norrland/Sàpmi eller
Finland. Klart att han bor i Tomteboda!

Hur mycket man än städar undan julen så hittar tomten julen!
2015-12-15
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP