Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är detta jag vill ha sagt till dig.


Talet om frihet

Frihet, är min dröm, mitt mål och mitt ansvar. Vilja, är den frihet som ingen någonsin kan ta ifrån mig. Viljan kommer från våra själar, och vår själ, kommer alltid att vara fri. Men för att finna frihet i våra liv, måste vi också våga följa våran vilja.

De säger att kärlek och rädsla är våra enda känslor, men som uttrycks i olika former. Och det är okej att känna rädsla, men det är inte okej att låta sig bli besegrad av den. För rädslan håller oss vid liv, genom att hindra oss från att leva.

Ta aldrig ditt liv för givet, för det är endast en gåva fyllt med ansvar. Det är ditt ansvar att finna lycka, att följa din vilja och att ta vara på din frihet. Och det är sant att livet är orättvist. Vi föddes alla med olika förutsättningar men vi har alla samma mål, att finna lycka, följa vår vilja och att ta vara på vår frihet.

Ditt största hinder från att uppnå dina drömmar, är din rädsla för att misslyckas. Men besegra den rädslan och du kommer finna lycka oavsett vart du hamnar.

Vill du bli världens bästa snickare eller rörmokare, försök. Vill du vara världens bästa barn, förälder eller kompis, försök. Vill du bli världens bästa advokat eller astronaut, eller vill du bygga en villa på Jupiter, så försök, och ge aldrig upp!

För du lever bara nu! Så se livets alla möjligheter och känn dig fri, för en dag kommer du se vad livet lät bli, och en dag, är du glad för att du är du.




Övriga genrer av M.Lindgren
Läst 328 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-16 20:22



Bookmark and Share


  Rune Lindberg
Kloka ord. Va fint du skriver.
2016-02-03

  Peter Stjerngrim VIP
Du förmedlar en synnerligen vacker och insiktsfull aspekt på vad frihet handlar om och borde få vara ...
2016-01-26

    M.Lindgren
Larz. Frihet är enligt mig att kunna följa sin vilja.
2015-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Men vad ÄR frihet?
Frihet från vad?
Frihet till vad?
2015-12-16
  > Nästa text
< Föregående

M.Lindgren