Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem har inte velat sova över under granen tillsammans med de oöppnade julklapparna?! Detta är min julklapp till er alla från oss alla (dvs mig och mina katter). Många julkramar!


Kvällens magi


En ring av sköna drömmar
vilar under smyckad gran
Dit smyger lilla dottern
framåt kvällen
och tänker sig att kanske
får hon skåda tomtefa’rn
i skydd av häng från
silkeskaramellen
Gyllenhalmen dinglar
och hon nuddar vid en strut
fylld med ljuva nötter,
kan ej motstå den till slut
kikar sedan fram och ser
att allt är tyst och lugnt
skrattar åt sitt hyss en stund
men somnar snart nog tungt

I vindens mjuka körsång
och en sky som sammetsfilt
tre gula stjärnor blänker
stora, stilla
när så Orions kämpe
svingar svärdet, yvigt, vilt
En hjältes skimmer
studsar mot var villa
Mörka trädets grenar
sträckes upp från köldens skog
letar sig med vinden
genom dröm som en gång dog
Svanen i sitt skira skört
förvinner i ett slag
liksom Stora hundens ljus
när väl det blivit dag

När nattens alla stjärnor
brinner fjärran mot sin fond
när trötta bär sin lycka
frambesvurna
går kanske små filurer
som vi hört om där sin rond
på sagans starka vingar
framåtburna
Plira, lilla ängel,
som ditt liv och längtan trår,
en dag skall du veta
med vad fart all ändring går
Slumra vid en kula gjord
i guld och röd stanniol,
vakna upp till dofter från
ett kök med gröt och bål.



22/12 2015




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-23 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP