Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månmagi

 

Just när natten

blir sömnig

tänder månen

sitt ledljus

 

För bleka sinnen

som inte vill sova

 

De ensammas

tysta förtrogna

 

Som lyssnar

genom ebb

och genom flod

 

Som rör vid själar

 

Som smeker tiden

som andas ut

 




Fri vers av Fem hjärtan VIP
Läst 913 gånger och applåderad av 42 personer
Utvald text
Publicerad 2015-12-27 23:49



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Vidunderlig känsla och magi som smeker mitt sinne till ro och vila. Månen de ensammes vän och allierade. Finstämd och stark text som berör mig. Läst och kommenterad förut men väldigt läsvärd. Tack!
2016-05-23

  mike irow
vackert, tycker om metaforer, bokmärker!
2016-05-10

  Yrre VIP
mycket vackert detta!
2016-04-18

  aol
Så vackert rogivande skaldat.
2016-04-08

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
om månen och dess
magi.
2016-03-20

  Linda CH VIP
Förtrollande vacker!
2016-03-08

    ej medlem längre

2016-01-07

  Lars Hedlin
Magiskt fint :)
2016-01-05

  axveronika
härlig magi och rofylld stämning
2016-01-03

  Bo Lövhalka
Underbart Vackert!
2016-01-02

  Yrre VIP
Helt sagolikt detta!
2015-12-31

  Iréne S Räisänen VIP
Rytmisk och välskriven. Tack!
2015-12-31

  ULJO
Magi verkligen
2015-12-31

  Änglaögon
Vackert!
2015-12-30

  Lars Hedlin
En mycket bra text smo berör det inre!
2015-12-29

  Päronsplitt
Månmagi som skänker magi på många olika vis. Denna text berör mig på djupet och jag vill stanna kvar i dessa magiska känslor. Månljuset får en enkel människosjäl att känna tillförsikt, förundran och tacksamhet att få uppleva allt den berör inom. Tycker mycket om den här texten som talar till mig.
2015-12-29

  anits VIP
Så vackert och mycket berörande skaldat!
2015-12-28

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt, om Månens magiska krafter...!
Alla har vi väl ibland blickat uppåt mot natthimlen...
o känt Månen styrka oss i Mörkret...!
... o låtit våra Själar andas ut...
2015-12-28

  bumerang
Så jämlik den är månen. Finns lika mycket till för oss alla. din fina dikt Berikar mina ögon. Tack!!
2015-12-28

    ej medlem längre
Jättefin dikt av månen berörande.
Mvh annokas
2015-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP