Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorg och saknad


Öar i rummet





Såg havet dö
såg havet



i ett spräckt fönster.



ut blåste det,
ut i ett mörker



hon stod



och tittade ut
och såg havet dö,



såg havet
spegla sej i himlen.



Bort blåste det
i ett mörker



ingen vet var det slutar



drog hon för sin gardin
och slöt sina ögonlock



och där inne
flöt vågor




som fallit från hennes kind



och bildat öar i rummet
av dagar



och högt lyser kronan i taket
som en stjärna



och stranden
där han ligger



under vita tjocka lager



andas som
om vinden blåser



när hon stryker bort



en skärva från ett hav
på hans kind



och viskar



att himlen kommit hem.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-29 12:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det beror nog på hur en läser, att det är för en vän, med pauser i, och hur som stort här är skrivet. Som ur en tjock bok med våra mest kända lyriker.
2015-12-30

  KYREUS of Sweden
denne poet
skriver på
en annan
niveau
2015-12-29

  KYREUS of Sweden
OERHÖRT
stark
livspoesi,
med stänk av
Dagerman,
Dan Andersson,
Tranströmer.
2015-12-29

  Nanna X
Så fina upprepningar/variationer, som vågor mot stranden, olika men i samma rytm...
2015-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg