Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barometer


Coffenomenal finale

Brätten slog sig ned vid barometern där Christer serverade honom en mugg ljummen must och en tallrik med bönmos.-Det bjur jag på sa hon, inte ofta man ser dig nuförtin, trodde inte att du nånsin skulle sätta din stövelklack innanför dessa dörrar med tanke på att Astor Pastor står för under underhållningen tillsammans med Holy Farton på torsdagar tillsammans med bönmoset. Litet udda underhållning kanske, fast smaken är ju som baken, delad. La hon till litet menande. Själv föredrar jag tisdagarnas spelningar med Santana Claus band Loftet. Folk blir som tossiga, slänger upp sina underkläder...så underligt när man tänker på det sa hon förundrat. 

-ähm harklade Brätten sig, visste inte riktigt hur han skulle lösa detta. -ddu jag ville egentligen tala med dig...längre än så hann inte Brätten stamma innan predikanten tog till orda med mikrofonen i sin hand. Brätten rös litet invärtes men tvingade sig själv att kika på spektaklet. Astor Pastor hade en mycket myndig stämma när han presenterade sin medhjälpare. In på scenen, eller i det här fallet podiet, gjorde Holy Farton sin entré.  Hon var fortfarande vacker och kurvig om än kurvorna förökat sig sen senast. Brätten svalde hårt.  

Trumvirvlarna i hans blodsystem

överröstade trumvirvlarna från scen

han föll som en fura, han föll som en sten

Ned från barstolen, rakt ned på det hårda, jordstampade, bara bargolvet. Avtuppad men uppvaknad av mjuka läppars tryck mot hans uttorkade, törstande mun och en ängslig röst i sitt hörande öra "Min lilla BrätteVätte, hur gick det? Säg nånting! Åh vad jag har saknat dig, säg att du har saknat mig och vill ha mig tillbaka?"

Nedstigen och uppvaknad, sittandes på Holys högra vackrare sida. Stummare och stammande, skummare och skramlandes från baren av all uppståndelse eller nedståndelse. Ståndare och pistiller, tändare och pistoler...hur skulle denna historia kunna arta sig? 

Christer, the sister till de siamesiska trillingarna och hennes förlovning med Santana Claus, den gitarriffande, solåvårfifflande tomten?

Brätte the vätte och the runawaybride (med gasen in the bottom) Holy Farton som nu verkar vilja stryka ett väderstreck över alla klädveck i Brättens trådslitna kavaj och historia?

.. 

 




Prosa (Fabel/Saga) av prima donna
Läst 396 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-10 00:07



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Salig berrörande
Poesiblandning!
Som drar med
Mersmaker
Från när o
Fjärran
åt olika
håll!
;)

2018-12-11

  Lars Hedlin
Bra starkt och i beröring och med liv
2018-12-11

  Nanna X
Anar en följetong i barmiljö? Good luck!
2018-12-10

  TrollTörnTrappan VIP
Oj, här går det wildare till än jag var beredd på [brätt på] skulle berättas en måndagsmorgon!?!

Dessa dubbla kurvor anar jag blinkar tillbaks på Dolly Parton med flera kontrastor?!?
2018-12-10
  > Nästa text
< Föregående

prima donna