Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av mig







Branden rasade med våldsam kraft
ödeläggelsen var stor
det välkända, trygga var borta

låg kvar i askan och tyckte synd om mig själv
besviken och ledsen

tröttnade på det
ville leva, inte bara överleva

reste mig sakta upp
torkade av sotet
vecklade ut mina värkande vingar

satte upp ett nytt mål

lyfte försiktigt
vinglade fram genom det okända

med det hägrande målet framför ögonen
blev färden allt säkrare

höll kursen
och nådde fram






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-01-01 13:30



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Starkt, innerligt. Din styrka lyser igenom orden.
2016-01-09

  Henning Hson
Tummen upp!
2016-01-08

  Lars Hedlin
Du är kraftfull och stark
2016-01-05

    Dan Myrbeck
Visste väl att du är en eldsjäl
när det gäller livslust!
2016-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Livsvilja och styrka...så bra skrivet...
2016-01-04

  StinaJ VIP
Det viktigaste är inte att aldrig falla utan att kunna resa sig efter varje fall. Stämmer in så bra på den här texten
2016-01-04

  Valter Örn VIP
Ett fint budskap att ta till sig så här i början av året !
2016-01-02

  Respons VIP
Den bilden kan vara bra att ta fram nästa gång det krisar.
2016-01-02

  Sommarina VIP
Livet är en kamp och vi är med i striden. Fint att inte ge upp
2016-01-01

  aol
Positiv känsla i en fin metafor djup känsla och så berörande,
2016-01-01

  Anya VIP
Jaa det kan verkligen vara tufft att nå fram...själv vet jag aldrig om jag når fram...men veckla ut vingarna kan jag. :o)))
2016-01-01

  Rise Little One
Kämpande är en överlevnadsinstinkt!
2016-01-01

  Eva Helene VIP
Vilken bra metafor i en mycket hoppfull och fint skriven dikt!
2016-01-01

  M.Eta
Jättefin text som beskriver sorg som så småningom bleknar. Kram
2016-01-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Falla, orka komma
igen, min vän, så´nt
tar, men sen under
kommande dar man
har en lärdom som
lyser klar! När livet
en ny svängom tar...


2016-01-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark text om att överleva sina svårigheter.
2016-01-01

  Öknens Ros VIP
Att leva är att våga resa sig ur förödelsen, väl ordat..
2016-01-01

    ej medlem längre
Din kraft och din styrka inspirerar oss alla.
2016-01-01

    ej medlem längre
Förundras över dina vackra o fina dikter.
Mvh annokas
2016-01-01

  louisegirl
Livsbejakande starkt
Bra förmedlat!
2016-01-01

  Maria Sundelin VIP
Bra att du orkade komma igen
Kramar
2016-01-01

  överlevaren VIP
Brandskadad men inte förstörd!
Med mod och styrka tog sig ur askan började glöda mot nytt mål.
2016-01-01

  Trädskugga
Fågel Fenix där, lycka till på fortsatta vingslags färd!
En stilren och uppbyggligt bra dikt.
2016-01-01

  Gunnel Eriksson VIP
Återigen fantastisk bilder för
att beskriva ett levnadsöde.
2016-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP