Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rollspel & Marsianer

Vakna upp till en ny dag
ett nytt manus till frukost
En karaktär att snabbt förstå
givna dialoger på förhand
repliker att minnas
i rätt ordning helst

Spontanitet har ingen plats
Manuset är bundet
till en pjäs lika gammal
som tiden är lång
Varje gest är igenkännbar

När dörren går igen bakom dig
är du managerad och tränad
Ironiska repliker lagrade
redo för avfyrning vid behov

Men det känns tomt
och innehållslöst
Ingen överraskning
att vänta

Du vill ha en marsian
som hoppar fram ur en buske
Du vill ha en Jesus
som med en strålande gloria
förlåter dig dina synder
Du vill ha en omvänd Jimmie
som sitter jämte en tiggare
med utsträckt hand
Du vill ha en gråtande terrorist
som ångerfullt släpar fram alla vapen
och snyftar ett förlåt och löfte om livslång bot
En Putin som kramar en bög
och serverar pannkakor i paraden

Men manuset är skrivet
och rollerna givna
Där sprids suckarna
och planteras i raka rader
vaktade med gravstenar av hårdaste granit

Ge mig en plats på nästa Marsflight
jag är redo ..




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 170 gånger
Publicerad 2016-01-06 16:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Min Jesus är inte en kyrklig karikatyr.
Han är Lejonet av Juda, Herrarnas Herre och Konungarnas Konung.
Visst förlåter Han. Jag är ju Hans barn. Mina jordiska föräldrar förlät mig när jag var barn. Det innebar INTE att de accepterade mitt felaktiga beteende och det innebar heller inte att de drog sig för att korrigera.

Skulle jag kommentera det där med Jimmie och Putin skulle jag förmodligen, i yttrandefrihetens Sverige, bli åtalad. Så jag avstår.
Jag kan däremot påpeka att jag inte tror på marsianer.
2016-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP