Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


En kväll värd att minnas 3

Hejsan Iris , igen säger Igge.
-Jag kunde inte motstå att följa efter dig när du sprang iväg tidigare, för jag hade lyssnat på nyheterna i morse att det va en människa som hade rymt från en instans. Hur han lyckades med det vet jag inte , nu för tiden finns det ju så dåligt med personal överallt så han slank väl ut utan att någon såg något eller upptäckte det försent.
Hur mår din väninna ?
- Jag vet inte riktigt ännu, för jag stannade kvar här för jag skulle ringa till restaurangen när du dök upp.
Nu ringer jag , ursäkta ett tag. Naturligtvis vart dem chockade när jag ringde och förklarade varför vi inte kunde komma , trots att jag ringde så sent.
Han va så förlåtande och hälsade att vi va välkomna en annan kväll.
Hälsade till och med till våran väninna som skadats.

När jag la på telefonen så vände jag mig till Igge för en förklaring av honom.
- Det är en herre eller någon som har ringt och kräver en miljon i lösen för min bror som dem har nånstans.
- Herregud sa jag. Vad gör vi nu ?
- Jag får inte kontakta polisen , då avrättas han, men jag förstår inte hur dem kan veta att han har så mycket pengar. Han har alltid vart försiktig med sin identitet och person.
- Dem har säkert spioner överallt utan att du vet något. Var såg du sist din bror?
- Hemma hos mig , han va lite skärrad om jag tänker efter lite nu. .
-Du ser , hjärnan är ett gissel, den lägger sig att vila och sedan 'pluppar' det upp saker som man inte tänkt på tidigare.

Nu ska vi sätta upp en plan hur vi ska lösa detta och få din bror fri.
Gör inget dumt på egen hand, vet du förresten om någon följde efter dig hit?
- Nej, det vet jag inte , för jag va så chockad av telefonsamtalet , kollade bara om jag kunde se vem som ringt . . Kul va?? Det är proffs såklart , kallhamrade typer som håller min bror fången, herregud !! Vi måste hjälpa honom!
- Ta det lugnt nu. Vi måste gå någonstans och prata, jag ska bara gå in till Karin och säga Hejdå. Kommer snart.
Sedan gick jag in. .





Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-07 09:41



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vidare till nästa del/ kram
2016-01-11

  Lindha W Gustavsson
Spänningen stiger, och jag ser som jag tidigare sagt allt för min inre syn...
2016-01-09

  Lynx63 VIP
Va du skriver fint och trollbindande.
Underbar bild..
Kram
2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP