Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öknens dotter

 

Som Babylon hade rest sig ur öknen en gång

kom hon , dess dotter

ridande på sin arabiska hingst

svettig och med porlande pärlor

droppande från sin blöta panna

 

Hon fann jorden och lät den rinna

genom sina fingrar

äntligen hade hon funnit sin plats

hur länge hon tänkte stanna här

visste hon inte...ännu 

 

Mörkret sänkte sig och beredde sig

för natt i detta torra land

ljuden runt henne berättade

att hon var en ensam människa

på denna plats

 

Att hon var den enda kvinnan  

som någonsin hade existerat

och hon visste sitt kall

att hennes dofter och andetag

var ett mysterium att upptäcka

 

Med sina behag, sina gungande höfter

och sina stinna bröst

skulle hon nu erövra världen

skapa liv och fostra

och vänta på livets slut

 

Hon, öknens dotter

som förts till sin uppgift

av den galopperande hingsten

visste sitt värde som kvinna

att stå rakryggad och vara stolt

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-01-07 15:06



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Så var det långt tillbaka innan olja öknen förstörde?
2016-02-03

  aol
Underbart skaldat vännen,
2016-01-13

  Eila
I Babylon fanns inga hingstar inga hästar inga män inga kvinnor som stred för sitt så felciterat från början till sista ordet är det faktiskt tycker en som är en babisk kvinna som har ridit på en märr en gång och fått arselet frånskjutet i den stora delen av alla hästliknanden åsnor som fans där kritiskt inte men sanningen svider ibland så är det med det som en säger som menar det så
2016-01-12

    glas-svalan VIP
En bra skriven text. Bravo :)
2016-01-12

  Lars Hedlin
magiskt fint :)
2016-01-09

    ej medlem längre
I linje med forskningen (?) har vi här en ny anmoder. Lycka till!
2016-01-08

  Linda CH VIP
Vilken härlig exotisk text om denna starka kvinna!
2016-01-07

  Maud Louise
Mycket njutbar läsning om denna starka kvinna som visste sitt värde..... rakryggad o stolt! Mmmm tycker om :)
2016-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk kvinna, henne gillar jag!
2016-01-07

  Öknens Ros VIP
Mycket vacker bild du genom orden förmedlar. En stark kvinna som vet sitt värde.
2016-01-07

  Hanna Mari Wallin
sagolikt och vackert skrivet

applåder!

2016-01-07

  Peter Olausson VIP
"visste sitt värde som kvinna" - just den stoltheten, det modet att erövra och skapa, visar du i texten. Den tycker jag om.
2016-01-07
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP