Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara gick lite i snön


jordens drag

pendeln i stegen
gåendets enkla glädje
jag gnistrar torr och skär
stramar lite i sårkanterna
stjärnan vill ge sig av från kroppen
ta steget ut men landar strax framför den andra foten
lättheten i snö är en drog för oss tröga som söker efter galningar i fickorna
jag går i vitt
är vitt i vitt
inbillar mig
att jag är svald av en musikalisk ängel
svänger ena benet fram men som sagt det landar framför mig igen.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-07 23:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så verklig och levande..Gillas
2016-01-09

  i af apa
leta galningar i fickorna
är en alldeles underbar
bild...!
2016-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt och livsbejakande diktat om vintern, med stora, svepande drag.
2016-01-08

  Stefan Albrektsson
Det märks att du är konstnär - här är det verkligen målat och med rörelse (även om hela tillvarons gravitationskraft gör att kliven inte blir milsvida). Och klangen/rytmen i "lättheten i snö är en drog för oss tröga som söker efter / galningar i fickorna" är toksnygg!!
2016-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Tankar och känslor i vinterskrud!
2016-01-08

    m-in
sommar dagar kan man hjula fram.
men vinter kräver en spark för Med hjälp.
2016-01-08

  Måna N. Berger
Jorden släpper inte taget om oss. Men nog är det lockande att virvla ut i det gnistrande snöfallet en solig januaridag!
Kände som du idag.

2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP