Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


En kväll värd att minnas 6

-Jadu Igge , planering och åter planering.
Var va det nu du skulle lämna pengarna, inne i telefonautomaten utanför centralstationen eller ? Och bara i hundralappar , ojoj. . Denna person som kommer och hämtar pengarna får sig en käftsmäll.
Men vi måste klura ut var han håller din bror gömd.
Din bror måste ha någon ovän eller en avundsjuk kompis kanske.
Vad har din bror för yrke ? Sa Iris.
Han är pilot sa Igge.
- Jisses Amalia sa Inger. Då förstår jag varför dem tagit honom. Dem tänker säkert använda honom som knarkkurir eller 'pengatvättare' .
Är han rik eller ?
-Nja , vi fick ärva en del pengar av en avlägsen släkting från Finland sa Igge.
- Hahah. . Såklart det är från Finland , Iris har ett band till Finland, hennes mamma är från Finland och hon pratar finska flytande.
Det blir bara bättre och bättre det här.
Vet du om den här släktingen har någon som bor här mer än ni då? sa Inger.
- Nej, det vet jag inte, till det hela så är min bror en väldigt duktig affärsman med pengar , han placerar dem i olika aktier och sen har ökat värdet på dem.
Han har nån slags maskin i huvudet för han vet precis när han ska sälja dem innan dem sjunker i värde. Sen väntar han en dag och köper och säljer , så håller han på. Så han har säkert pengar i madrassen , , skrattade Igge.

-Vilken bror du har , är han gift ? sa Isabelle , snygg ? För han verkar va en clever guy.
- Nej, faktiskt inte. Många säger att han påminner om Mel.Gibson för han har samma ögonfärg, sådär klara och blå sa Igge.
- Farligt farligt sa Isabelle.
- Hörru du du, sa Iris , nu ska vi faktiskt diskutera andra saker. Fritagning och hur vi skulle göra med pengarna.
- Det är lugnt sa Igge, jag har vart med om så många historier med min bror, skulle kunna skriva en bok om honom sa han med ett rått skratt.
- Vad har vi gett oss inpå flickor sa Iris? Vi kanske ska avstyra detta. . Dilemma. .





Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-09 04:33



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vidare till nästa avsnitt/kram
2016-01-11

  Lindha W Gustavsson
Mera mera mera!
2016-01-09

    ej medlem längre
Återigen flyter dina ord som vatten och jag dricker girigt ännu en kortnovell från din penna. Tack!
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP