Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


På perrongen

Gryningen
finns under gråheten
doften av te i en mugg

i högtalarna
"håll om mig"

tankarna finns vid din säng
det blöta håret behöver torkas
mötet ska ske på perrongen

mötet på perrongen
värmen sprakar i vinterkylan
ett ögonblick förevigas

i den gula kyrkan
talas om tomheten
den som behövs
i sången blir jag till
mellanrummet fylls

i minneslunden
tänds två ljus

till lunch salt sill
och delade tankar

på kvällen sitter jag
vid din säng en stund

väntar sen på nästa tåg
stående på en perrong

© Eva Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-09 16:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2016-01-26

  Anya VIP
Mycket fint. Ser en nära relation...kanske dotter och far...som möts. Vemodig ton i texten. Tycker lunchen med salt sill och "på kvällen sitter jag vid din säng en stund" är så gripande gestaltningar. De höjer hela texten.
2016-01-11

  Ljusletaren
Fantastiskt vad orden stegrades och kändes som att tåget hade ökat sin fart. Sen kom stillheten och avskedet och vardagen med en ny anhalt, kanske den sista för denna person eller ...
Mycket bra ordat!
/kram
2016-01-11

  walborg
De konkreta detaljerna ger fin relief till tankarna och bakgrund till känslorna
2016-01-09

  KYREUS of Sweden
Gör ont

Kan förstås
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP