Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Järnröret har bytts mot talmansklubba


Talman Söder

 

Text skriven av Eva Erkers och framförd tillsammans med maken Hans-Erik Bergman i Björbos nyårsrevy (Dalarna). Hon har satt ny text till Karl Gerhards 1940-talskuplett ”Den ökända hästen från Troja”. De vill väcka allmänheten och peka på de många parallellerna mellan utvecklingen i Tyskland då och Sverige nu. Jag kan bara hålla med.

 

Trots att vi nu skriver tjugohundrasexton

Utvecklingen den har stått helt still

---

Där sitter ökände talmannen Söder

Ja, han är nutidens antisemit

Och har omgett sig med sina bröder

Som ju gör skillnad på hudfärg svart och vit

Och ofta tvingas de att utesluta

När någon uttalat sig alltför plumpt

Vi är då tillbaka på första rutan

Vad är att vänta när huvudet är dumt

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-09 21:50



Bookmark and Share


  ULJO
Jag ger inte mycket för SD. De är genuint falska hela rörelsen
2016-01-15

  Chawa VIP
Mycket bra ordat! Hattlyft till författaren!
2016-01-10

  Bo Himmelsbåge
Mycket bra skrivet om ett dagsaktuellt
ämne, som vi tyvärr tvingas ta ställning till nu... igen!
2016-01-10

  Ljusletaren
Suveränt bra ordat!
/kram
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg