Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


En kväll värd att minnas 7

Vad sjutton skulle vi göra ? Strunta i alltihopa och kontakta det riktiga
polisväsendet denna gång.
- Hallå Hallå sa plötsligt Igge , nu kan jag ha en idé var hans finns, förresten heter han Ismo , glömde säga det, vågade inte . . men i alla fall så har vi ett
gammalt ruckel till stuga utanför stan i närheten av Irsta heter det visst.
Nu kunde inte kvinnorna hålla sig för skratt , finns det bara namn och ställen på I eller. . ?
- Våran mor tyckte om bokstaven I för den påminner om igelkottar sa Igge, hon har alltid månat om dessa varelser, hon kunde ha ett helt stim av dem utanför torpet och så gav hon dem mat.
- Jaja, men ska vi ta och åka till den där stugan eller ? Sa Inger.
- Visst , men då måste vi ta någon av era bilar för min känns igen på långt håll, den är knallgul sa Igge.
- Vi tar min sa Isabelle , det är en liten skön pärla som jag har döpt till Illern.
Igge började garva så mycket nu att det inte gick att stoppa honom.
- Sa du en skön liten pärla , illern. Voi voi!! Nu kom det några ord på finska till och med från honom.
Tiden va knapp så vi skred till verket, gick ut till garaget där Illern stod.
Svart som natten och en skåpbil.

Vi satte oss alla i bilen , Igge satte sig bakom ratten och Isabelle gav honom nycklarna och bad honom va försiktig med hennes pärla. Han lovade dyrt och heligt att lyssna på henne.
Han körde till och med sakta och mjukt , kände knappt att han bromsade.
Till slut sa han att han varit chaufför till en minister Ilpo.
Detta äventyr kan inte sluta mer än olyckligt!!

- Snart är vi framme sa Igge , ser ni en skamfilad stuga längre in på
grusvägen?
- Jadå , kom det i korus , men kör inte ända fram sa Iris. Nu måste vi tänka efter lite , hur tänker den där människan som håller din bror fången.
Okej, nu går vi ur bilen allihopa och Isabelle får krypa dit och kolla in läget om vi ser någon.
Mycket riktigt , Isabelle kröp som en iller med huvudet guppandes fram och tillbaka. Kunde inte annat än skratta åt hennes stil fast jag sett detta tusentals gånger.
Hennes hand åkte plötsligt upp och visade tummen upp vilket betyder att allt är ok samtidigt som det finns ett kolli inom räckhåll!
Isabelles egen iakttagelse !
Wow!! Nu viftade hon som en tok och vinkade med handen 'hitåt' nu!!





Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-01-10 04:18



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Till nästa avsnitt med ett skutt/kram
2016-01-11

  Ljusletaren
Inger 7 ... ta bort 7:an :-)
" Sa Inger.7"
2016-01-11

  Lindha W Gustavsson
Nu börjar det dra ihop sig rikt ordentligt - vad blir nästa drag?
2016-01-10

  louisegirl
Tycker mycket om dina kortnoveller vännen...
Bra skrivna!
2016-01-10

    ej medlem längre
Blev inte besviken den här gången heller...du skriver väl en fortsättning?!

2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP