Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Döden kommer alltid vid fel tidpunkt, även om vi vet att den är på väg är det alltid för tidigt !!


Till Gina, min vän

 

Du ser hans blick

hans glansartade ögon

Du ser hans resignation

när han vet att det är dags

 

Din ensamhet blir så stor

när du inser att det 

inte kommer att vara

Du och han för evigt

 

Du ser på honom 

och möter en gammal man

en man som går tillbaka

till tidernas begynnelse

 

Du ser hans tankar

och förstår att det är ett barns tankar

Du förstår att det är ett barns okunskap

som följer honom på hans sista resa.

 

Du ser honom och du vet

att han förbereder färden mot evigheten

Du ser och vet att det är oundvikligt

Du kommer att bli ensam kvar

 

Du ser dig själv

plocka med alla minnen

Du ser dig själv och han ser dig

Ni går där bredvid varandra

 

Du ser att du vandrar

i samma fotspår som han går

för döden kommer inte att skilja er åt

Han finns inom dig  han bor i ditt hjärta

 

Du står bredvid nu

Håller honom i handen

och du viskar med

stark brusten stämma:

 

Gå du

det är inte farligt

Jag stannar här

och följer dig på vägen




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-11 13:40



Bookmark and Share


  Roger Karlsson
ett nästan fysiskt vemod så att orden rispar ens kid
2016-01-20

  Lars Hedlin
Väldans vackert :)
2016-01-14

  Valter Örn VIP
En innerligt berörande dikt som skildrar en genuin sorgkänsla. "Jag stannar här och följer dig på vägen". I minnet finns du med mig. Du finns där kvar, vad som än händer !
2016-01-13

  Maud Louise
Så vackert skrivet..... trots sorgen o vetskapen om ensamheten som komma skall, att kunna uppmuntra till att släppa taget om den sista livsgnistan Stannar men följer dig på vägen.... så fint
2016-01-12

  Hanna Mari Wallin
innerligt beskrivet om sorgen
skrivet med en genuin inlevelse som berör ens hjärta
2016-01-11

  Mats Edin VIP
Fin och mäktig i ett!
2016-01-11

    ej medlem längre
Vacker text jag får tanken kanske till någon har blivit dement.Och man kämpar till slutet med den personen. Kanske inte rätt men det ät så som jag tolkar det när jag läser.
Mvh annokas
2016-01-11

  Linda CH VIP
Mycket sorgligt men vackert skrivet.
2016-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om livet och döden!
2016-01-11

  Nimbus VIP
Väldigt vackra ord du skrivit... Rysningar!
2016-01-11
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP