Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara lite tankar...


Tänk om (Imagine)

___________________

Varför lärde man inget av

John Lennons låt Imagine?

Vad var så svårt att förstå?

 

Det fanns ingen ondska i hans ord

bara ren och skär klokhet

kärlek och godhet

- tycker jag

 

Varför lär sig så få?

Varför upprepar sig historian

om och om igen?

 

John vågade tänka fullt ut

Inga religioner

Han var ju inte rasist för det

- Tvärtom

 

Inga gränser som spärrar

-Det behövs inte om vi alla kan leva

som en del av varandra

 

Det tragiska är att

det kan vi inte längre

Kanske är det jag som inte vill ta in det

men jag tycker vi är så fel ute

 

Ikon för ikon som står för något bra dör

- på ett eller annat ofta brutalt vis

 

Det jag vill säga med denna text är

ja, jag vet inte, sorg över att människor

väljer att följa hatet så fullt ut

Väljer fegheten

 

Tvivel på att det finns en framtid

för oss

så länge vi inte vågar tänka

i andra banor

 

Kanske blir det bättre på Mars...

 




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-01-12 01:03



Bookmark and Share


  ULJO
Kanske sitter Bowie och Lennon på mars och blickar ner på galenskapen här på jorden. Må de leva i frid dessa giganter inom musikvärlden.
2016-01-16

  Lars Hedlin
underbara budskap i orden som förmedlas i deras texter..kram
2016-01-14

  agneta pichler
Från Lennon till Bowie
Saknar båda RIP
2016-01-12

  Annie b'larsson VIP
Wow...bra text. Jag har tänkt precis samma sak. Det är både märkligt och väntat. De flesta vettiga människor är överens om att det är en fantastisk låt, men det verkar ha stannat vid det.

John Lennons lyrik i låten är helt suverän och för egen del hoppas jag fortfarande att John's framtidsvision ska gå i uppfyllelse. Men det tar tid.

Jag fick idén nu till att lägga ut låten med texten. Vissa saker måste man tjata om.
2016-01-12

    Lena Söderkvist VIP
Det blir nog inte bättre på Mars, men kanske i mars, för då kommer vårkänslorna.
2016-01-12

  Federico Romano
Fick skivan samma år som han dog..
2016-01-12

  Maria Sundelin VIP
Kloka tankar
Kramar
2016-01-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Många tänkvärda funderingar i din text. Tänk om vi kunde ge varandra en smula medmänsklighet. Oavsett religion och hudfärg. Vi är ju alla människor.
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP