Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto : Copyright : Soligajag_1


En kväll värd att minnas 9

Mannen vart så chockad när Ismo, Igges bror kom utspringande sådär och kastade sig över honom att han bara låg där.
Nu reste sig Igge upp utan smärre problem.
Bröderna kramades och Igge frågade Ismo hur han mådde efter omständigheterna?
- Bra sa Ismo men nu tar vi den här skurken och åker med honom till polisen , den riktiga polisen.
Vi skrattade som tokar för nu kom vi fram ur vårat krypin allihopa.
-Jag skulle vilja vinna presentera dektivgänget , Inger, Isabelle, Inez och Iris.
Dem har varit en klippa åt mig. Riktiga kvinnor.
Ismo kom fram och tog var och en av kvinnorna i famnen , gav dem en varm kram. Nu sätter vi fart innan den där typen vaknar ur sitt komaläge.
Jag berättar allt sen , hur han lyckades övermanna mig.

Ismo högg tag i herrn och lyfte upp honom som en vante.
Man såg musklerna spela under kläderna. Vilken man tänkte Isabelle.
Vi tågade alla mot bilen , föste in mannen bak i bilen med bundna händer och fötter ifall han skulle ge ifrån sig nåt ljud.
Vilken otrolig deckare det skulle bli av detta spektakel tänkte Iris när hon satt där i sina egna tankar.
Iris hade flera deckare som fått pris för 'Den mest spännande och roligaste historien' !
Tänk att få komma hem och slå sig ner vid datorn för att få ut allt som hänt dem senanste dagarna till något hemskt och riktigt ruskigt!!
Det kliade i fingrarna utav iver.

Nu är vi strax framme sa Igge , snälla söta damer. Låt mig få gå in till polisen och berätta min historia.
- Okej sa alla damerna, du får den stora äran!
Så vi satt kvar i bilen och väntade och väntade . . .
Till slut kunde vi inte hålla oss utan klev in på polisstationen och där möttes vi av så stora skrattsalvor att vi funderade vad som pågick.

Polischefen kom fram till oss och gav oss en varsin kram.
-Vilken historia ni skapar varenda gång ni ska ha en 'egen tjejkväll' !
Vad ska denna deckare heta Iris ?
Glada Oxens coola damer eller ?? Sen skrattade han som en tok!!




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-12 06:55



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Vad du kan - bra slut -det gillar jag!
2016-01-13

  Ljusletaren
Fint avslut också ... bra jobbat vännen /kram
2016-01-12

    ej medlem längre
En novell värd att läsas...och minnas. Tack.
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP