Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright : Soligajag_1


Kallt och dystert

Så ruggigt och kallt så jag ville dra över täcket
och fortsätta min slummer.
Var är den varma solen som värmer våra kalla
kroppar!!
Vill så gärna lägga mig och njuta av den underbara
himlakroppen som ser ner på oss från
ovan.
Alla burrar upp sig som dessa pippin som sitter under
takbjälkarna och skakar.
Jag tycker inte om denna kalla årstid
när man måste klä sig med flera lager.

Snälla vinterskrud , ge oss värme snart så
vi tindrar som stjärnorna på slottet.
Skrattar åt alla hyss som gjorts under årets gång.

Mössorna är neddragna långt ner i ansiktet
så man bara ser två par ögon kika ut.
Inga glada miner, bara trötta och utsjasade
anleten på morgonkvisten.

Jag är ju en glad människa med ett positivt inre.
Ler och säger godmorgon till chauffören.
Önskar honom en fin dag med massor
av nyfikna resenärer.

Kommer med spänning till mitt kall
och tar fram dessa smaskiga grönsakshamburgare
jag tillagade igår.
Nu är dagen som gjord för nya orakel
och möjligheter!!

Jag lyckades vända på det negativa till
det positiva!! Jaa!!




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-01-13 06:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det märks att du tycker om att göra det du gör...bra text och uppmuntrande...
2016-01-16

  Angel of love
Med din livsglädje så blir det lite varmare. Och jag håller med dig det är mer glädje när värme och sol tittar fram.
2016-01-14

  Ljusletaren
Vi kan ändå vara ute och vi kan ändå göra så mycket och som du säger vi kan le och vi kan vända allt till det positiva. Ja :-) kram
2016-01-14

  louisegirl
Du sprider sån glädje med din penna <3 <Tack!
2016-01-13

  Lindha W Gustavsson
Du är tveklöst bäst - blir uppåt när man läst nåt du skrivit. tusen tack!
2016-01-13

    Dan Myrbeck
Vi behöver glädjespridare som du!
Tusen tack för att du finns!

PS: Drog ner min mössa...
... och blev kallad Dan
Taliban...
2016-01-13

  Valter Örn VIP
Det är bara om man har något innanför pannbiffen, förlåt pannbenet; som kan göra att man kan vända negativt till positivt ....
Ett glädjefyllt inre sätter fart på endorfinerna
Bra skriftat !
2016-01-13
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP