Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lyckostund


ugglemor räknar

lätt att glömma
att vi alla var kluvna och ensamma
huggna ur samma stycke
så är vi samlade nu
behöver inte vänta

du var djup nog vid 3 års ålder
redan då för vacker att förstå varför du skulle vara rädd

vem läser romaner när de står på golvet utan kläder
klangen av oss
känns tydligt nu
är len och verklig

jag dras till människan i andra människor
osäkerheten
svetten
tuggandet på naglarna

den där som du ville glömma
den som verkade ointressant
går rakt fram till dig
bara om vi är mjuka som bär kan vi pressas till ett vin
snöflingan står still i luften
ser sig omkring
finns ensamheten?







Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-01-16 18:48



Bookmark and Share


  Respons VIP
Många fina och överraskande formuleringar!
2016-01-17

  Lars Hedlin
I samklang och värme skriver du magiskt bra :)
2016-01-17

  i af apa
varmt!
2016-01-17

  Stefan Albrektsson
Härligt!! Mycket värme i texten som sagt. Också jag fastnar för den stillastående snöflingan som verkar upptäcka "du" (som Buber skulle sagt). Nej, vi är inga monader.
2016-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar kärlek och värme!

Gillar det här med snöflingan.
2016-01-17

  Mats Edin VIP
Skön, gillar:-)
2016-01-17

  Nanna X
Dikten utstrålar värme :-)
2016-01-16

    ej medlem längre
den finns I tvåsamheten
utan dofter;
+
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP