Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Januarigryning

Det gamla året
går långsamt bort
över snöbeklädda öppna fält.
Vandrar med tysta steg inåt skogen,
vänder sig inte om,
försvinner in bland skuggorna.

Landskap i förändring.

Januarigryning
i sorg och saknad
eller i sökan efter mening.
Gryningsvinge bringar
insikt och hopp i tvivelhjärta.
Gryningsvinge bringar
en stilla försoningsbris.

På gamla skogsstigar
snörosors täcke.
Januarigryning
är att vända blad
och fylla öppna snöbeklädda fält
med nya fotspår i snön.

Säg mig de isblommor
som inte ännu smultit
i sommarstugans fönster mot stranden.
Säg mig det hjärtas sår
som inte ännu läkts av tidens andetag.




Fri vers av Änglaögon
Läst 495 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-01-20 17:42



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Inger hopp och längtan!
Du är en mästarinna på att formulera dig.
2016-01-24

    ej medlem längre
Vacker naturpoesi, sista strofen så fin
2016-01-23

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker naturpoesi!
2016-01-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar vacker naturpoesi... sista versen med stänk av vemod
2016-01-22

  Chawa VIP
Underbart fångar du ögonblicket i varat då det gamla lämnar för det nya.

"Gryningsvinge bringar
insikt och hopp i tvivelhjärta.
Gryningsvinge bringar
en stilla försoningsbris." - mycket vackra poesirader!

Sista versen lämnar en obesvarad undran... att fundera på...
2016-01-21

  Heikki Hellman
En skön utvald samling av vinter- och naturpoesi!
2016-01-21

  Linda CH VIP
Finstämd, berörande och vacker!
2016-01-21

  Ljusletaren
Mycket vackert/ kram
2016-01-21

  stig wikman
HELT
UNDERBART.
TACK.

KRAM FRÅN SW.
2016-01-20

  soligajag_1 VIP
Så vacker dikt om gryningen som vi önskar att den helar själen och den får ro.
Nya rön väntar med tidens islossning som tar fram kärleken ur våra kalla kroppar.
Så känner jag i varje por utav din vackra poesi!!

2016-01-20

  ULJO
så vackert skrivet
2016-01-20

    ej medlem längre
En fantastiskt vacker dikt.
2016-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som väcker tankar och känslor!
2016-01-20

  Maud Louise
Så otroligt vackert och njutbar läsning - verkligen...
2016-01-20

    ej medlem längre
Väldigt vackert..
2016-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon