Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten

I
Jag hade sagt att jag skulle gå in
när klockan i tornet gick rätt.
Den hade stått stilla så länge.

Som om det var ett skämt.

Jag höll mitt ord.

II
Jag var tjugo minuter sen
tvekade in i det sista

Och när jag äntligen steg in i
stenkatedralen
som var fullsatt
jubileum
biskopen och prästerna
full ornat

Kom

allt på plats

III
och jag lade ner min sten
på muren
Såg ut över slätten

Och jag tog upp min vattenflaska
tog en stor klunk

Och jag sprang tillbaka till bilen.




Fri vers av Cathrin M
Läst 423 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-22 15:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint berättat om ett religiöst möte. Jag är med från början till slut. Känns som om diktarjaget är i Medelhavsområdet på bilsemester.
2016-01-23

    ej medlem längre
Lättnad att bli av med något som tyngde kanske...
2016-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som förmedlar stor befrielse!
Min tolkning.
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Cathrin M
Cathrin M