Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förändring


Det är hur vi skyr väderkvarnarna

 

Ibland är världen närmare solens tårar än vi förstår

det är dagarna när rättvisan inte förmår överbrygga

ländernas konflikter eller mänskors tillkortakommanden

 

långt senare sveper andra vindar över nejden

de sargade reser sig upp och slår gemensamt följe

 

världen minns ännu deras ord

hur de vågade trotsa det oerhörda

hur de målade stråk av hopp längs varandras stigar

 

hur de unisont lyfte sina stämmor

och gjorde sig hörda

 

© Birgitta Wäppling 24 januari 2016

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-24 10:30



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En fin dikt om
sakernas och
världens tillstånd
2016-01-25

  Michaela Dutius
Tycker mycket om den hoppets ton som jag läser i din text
2016-01-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP